Turani Baba'dan Yazılar
Yazı Başlıklarını Göster
Kezibanın İtirafı
Yazar: Turani Baba

--------------------------

DÜRÜST BİR İNSAN ÖRNEĞİ

2008 Yılının yaz ayında tanıdım sevgili KEZBAN SOURİS,i kendisi
Karpınar,a kadar zahmet edip benimle tanışma inceliğini gösterdi.Ve hatta burunviran köyünde ki yapmakta olduğu şölene de davet ederek beni onure etti.
Bunları neden mi yazıyorum. Eğer sabır gösterirseniz aşağıda açıklayacağım.

13/ 03 / 2009 Cuma günüydü.Ben genellikle çalışmalarımı gecenin sessizliğinde yaparım ve sabah kavatlısından sonrada biraz yatar dinlenirim.
Her defasında da mutlaka bir dost bağlanır biraz olsun sohbet eder kahvaltıya çağırırım.İşte o günde sevgili KEZBAN SOURİS konuk oldu bana.

-Günaydın Abi nasılsın?
-Teşekkür ler Kezban Kahvaltıya gel dememle konu açıldı.
-Abi sana bir gerçekten bahsedeceğim.
-Dinliyorum Kezban.

O bizim yedi Avşarları yazan güya (yazar) HAMZA AKSÜT var ya o adamın amcasının oğlu Ali Aksüt SECATİ PEKDEMİR ile Antalyada komşular.Bu Hamza Aksüt Secati Pekdemir,e bir site açmasını söyler.

Secati Pekdemir şu cevabı verir.

İyi açalım da içini nasıl ve ne ile dolduracağım bom boş sitemi olur?
-Hamza Aksüt; sen onu düşünme en azından sizin yedi Avşarlara gelir sorar soruşturur Avşarlar hakkında sana bir haber yaparım gerisini de sen devam edersin der ve işe koyulurlar.Sevgili Kezban Souris devam ediyor ve ben de pür dikkat dinliyorum.Ve içimden de şu geçiyor.Ne olursa olsun güneş balçıkla sıvanmıyor.mutlaka ve mutlaka bir gerçekçi çıkıyor.Tarihimizin kaderiyle oynamayı bir yazarlık bilenlere unutulmaz bir ders veriyor ve sevgili Kezban devam ediyor.

-Hatta sitenin adını da BURUN ÖREN sitesi koymuştu Secati. Ancak
Attila Uçar Bu isimde ki siteyi HAYDAR ERDOĞAN açtı ikincisi anlamsız diye karşı çıkmış ve sitenin adinı Türkmeneli koymuş.

Sevgili Bucak Avşarları,

Öz geçmişinle ve Ataları nın geçmişteki tarihiyle nasıl oynandığını anlıyor musunuz? Ve hatta ben bunu defalarca yazdım. Ayrıca sevgili HAYDAR ERDOĞAN DA vurguladı.Buna rağmen bu yalan haberi savunan bir iki tane hoş hoşçu da çıkmadı değil. Fakat önemi yok. Beyninde birikimi olmayan kişi hayale koşar derler.

İşte bakın yalanın ömrü ne kadar kısa oluyor. Sevgili KEZBAN devam ediyor.
-Secati Pekdemir Antalyada komşusu olan ALİ Aksütü ve Amcası oğlu HAMZA AKSÜT ü alıyor siteye haber yapmak adına yola revan oluyorlar.Benide ziyaret eden kafadarlar. Benden aldıkları gerçek bilgi ile tatmin olmamış olmalılar ki siteye biraz daha fazla haber gerektiği düşüncesiyle birçok uyduruk haber daha toplama ihtiyacı duyuyorlar. İĞDELİ Köyünde ki panelde de bu uyduruk haberi okuyunca Aşiretimizin geçmişini bilenler şaşkına döndüler.

-Ve sevgili KEZİBAN Secati'mize şu uyarıda bulunuyor.

Bak Secati bu yakıştırma haberi birde sabit sayfa yaptın bu sana yakışmıyor.
-(Sevgili Secati) Kezban Abla Bu haberden bende rahatsızım hatta içime sindiremiyorum diye cevap veriyor.

-Ve tekrar Sevgili Kezban şunu ilave eder.
Bak Secati Duran Abi bir gün suskunlğunu bozar der.
(Tırnak içinde şunu söylüyorum) (sevgili Secati Pekdemirin içine sindirememesi ve vicdanen rahtsız olması hatta bu rahatsızlığını da dışa vurup Sevgili Kezban,a itiraf etmesi ÇOK ama Pek çok erdemliliktir.Kutluyorum seni Sevgili Secati.
Sözlerimi O yüce İnsan ve büyük şair CAN YÜCEL in şu sözüyle bağlıyorum
(YALAN SÖYLEMEMEK DEĞİL. GERÇEĞİ GİZLEMEMEKMİŞ MARİFET) Sen bir dürüstlük örneğinin simgesisin Sevgili KEZBAN seni bir kere daha kutluyorum. Sevgiyle kalın.
13/ 03 / 2009

NOT: 13 Mart 2009 tarihin den itibaren Kezban souris ile bu konudaki telefon konuşmamızı Alman T-ele komm dan kaydı istenilebilir.

Turani Baba (Duran Özaydın )

(Ozan - Araştırmacı - Prodüktör)

--------------------------

Dipnot:
Yazı Başlıklarını Göster